reservering

Wat is er open tijdens mijn verblijf

  Ontdek Delft
 


Kom langs in de gezellige binnenstad van Delft. Delft is een middeleeuwse stad die zijn stadrechten kreeg in 1246. Delft staat bekend om enorm veel dingen. Voornamelijk door haar Delfts Blauwe aardewerk, de moord van prins Willem van Oranje door Balthasar Gerards in 1584, de schilder Johannes Vermeer, de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk, de Technische Universiteit Delft, en nog veel meer.
Op 15 minuten loopafstand van de binnenstad, bevindt u zich in de prachtige natuuromgeving van Delftse Hout, waar u mooi kunt wandelen of een fietstocht kunt maken.
Delft ligt goed gelegen tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam en met mooi weer kunt u ook een strandwandeling maken bij Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland.

Er is dus genoeg te doen in zowel Delft als de omgeving.

Op deze pagina vindt u leuke dag-uitjes in Delft en omstreken die er te doen zijn vanaf 1 juni 2020.

Rondvaart Delft


Neem een rondvaart door de eeuwenoude grachten van Delft. U vaart langs elke historischebezienswaardigheid en onder de eeuwenoude boogbruggen. Tijdens de rit natuurlijk allemaal informatie over al deze bezienswaardigheden. 

In verband met het coronavirus is de capaciteit van de boot aangepast naar een derde van de normale capaciteit. Ook hebben zij doorzichtige schotten tussen de bankjes in de boot geplaatst. Het is verstandig om vooraf te boeken.

Meer informatie: http://www.rondvaartdelft.nl

Markt 

Als u het aan de echte Delvenaren vraagt, is lekker rondstruinen op de markt is één van de leukste manieren om boodschappen te doen. Maar waar en wanneer is het markt Delft? We zetten alle dagen en tijden voor u op een rijtje.

Dinsdag
Elke dinsdag vindt u de Delft markt op het parkeerterrein aan de Papsouwselaan. U vindt de markt hier tussen 09.00 en 16.00 uur. Er staan ongeveer tien kramen.

Donderdag
Elke donderdag is het op twee plekken markt in Delft. Tussen 09.00 en 17.00 uur staan er zo’n 160 kramen op de Markt. Op de Brabantse Turfmarkt is het deze dag bloemen en plantenmarkt en staan er 15 kramen.

Zaterdag
Van 09.00 tot 17.00 uur staan er op de Brabantse Turfmarkt en Burgwal 66 marktkramen. Van april tot oktober is er op dezelfde tijden ook een antiekmarkt op de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven.

Musea

Ook gaan er langzaam steeds meer musea open. Ook zij zullen netjes voldoen aan alle maatregelen vastgesteld door de overheidsinstanties. Voor alle musea geldt dat zij geen groepen mogen ontvangen tot 1 September 2020.

Royal Delft


Delft is beroemd om haar Delfts Blauwe aardewerk. Bij Royal Delft komt u alles te weten over de herkomst van Delfts Blauw en hoe het Delfts Blauwe aardewerk gemaakt wordt. Nog altijd wordt dit aardewerk met de hand gemaakt in aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles’, waar u na het museum ook een kijkje kunt nemen.

In verband met de regels van het RIVM hanteren wij tijdsloten van 6 personen per 10 minuten. Om dit in goede banen te leiden moeten de entreekaartjes van tevoren worden besteld, dit kan online en via de mail op info@royaldelft.com. Ook de receptie van Vakantiepark Delftse Hout helpt u graag met het maken van een reservering bij de Royal Delft.

In juni zijn er aangepaste openingstijden:
Ma en di: 11:30 - 17:00
Wo t/m zo: 10:00 - 17:00

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.royaldelft.com

 

Museum Prinsenhof Delft

De moord van Willem van Oranje was één van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis en vond plaats in Museum Prinsenhof Delft. Op 10 juli 1584 werd hij door Balthasar Gerards vermoord. In het museum kun je nog steeds de kogelgaten in de muur zien. Verder kun je ook ontdekkingen doen over Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://prinsenhof-delft.nl

 

Het Vermeer Centrum

Ervaar het leven, het werk en Delft, de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer (1632-1675).

  • Bekijk alle schilderijen (reproducties)
  • Ontdek de schilder Johannes Vermeer.
  • Ervaar de werkwijze van Johannes Vermeer en stap in één van zijn schilderijen
  • Vind de liefdesboodschappen van Johannes Vermeer

Tip: elke vrijdag en zondag is er om 12.00 uur een gratis Nederlandstalige rondleiding in het Vermeer Centrum Delft. Op de zondagen is er om 10.30 uur ook een gratis Engelstalige rondleiding.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.vermeerdelft.nl

Paauw de Delfts Blauw fabriek

Paauw de Delfts Blauw fabriek is gevestigd langs het kanaal “de Vliet” in een traditioneel Hollands gebouw. Het bedrijf is dagelijks geopend voor rondleidingen. Een ervaren gids zal uitleggen hoe het Delfts aardewerk gemaakt wordt en over de geschiedenis vertellen. Na afloop kan de showroom en winkel  bezocht worden met een grote collectie Delfts aardewerk. U kunt terecht met een voorafgaand gemaakte boeking.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.heinendelftsblauw.nl

 

 

 

 

 

Uitgaan met familie

Wat is er nu beter dan een dagje gezellig weg met de familie? Wij weten het antwoord ook niet! Hieronder een aantal leuke uitjes om met uw familie te doen.

Duinrell


Pretpark Duinrell, gelegen in Wassenaar, heeft in mei haar deuren weer geopend. U kunt het pretpark bezoeken, maar ook het Tikibad is open. Het Tikibad moet u van tevoren boeken en u heeft maximaal 2 uur zwemtijd. U kunt terecht met online reservering.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.duinrell.nl

 

Drievliet


In de maand juni is pretpark Drievliet in de weekenden weer open! Vanaf juli kunt u ook doordeweeks weer genieten van alle attracties.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.drievliet.nl

 

Madurodam

Madurodam is beroemd om de exacte miniatuur repl ica’s van beroemde Nederlandse gebouwen en constructies. Leer alles over de Nederlandse historie en beleef plezier aan alle doe-dingetjes en attracties.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.madurodam.nl

 

Havenspeeltuin Plaswijckpark


Wilt u uw kinderen een leuke dag bezorgen? Ga dan een dagje gezellig weg met uw kinderen naar Havenspeeltuin Plaswijckpark. U kunt terecht met online reservering.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.plaswijckpark.nl 

 

Vogelpark Avifauna


Avifauna is het eerste park opgerichte vogelpark ter wereld. Neem  een kijkje bij vogelsoorten van alle werelddelen en bekijk ook spectaculaire vogeldemonstraties. U kunt terecht met online reservering.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.avifauna.nl

 

Diergaarde Blijdorp


Diergaarde Blijdorp is sinds 20 mei ook weer op en. Hoe leuk is het dat we weer naar al deze intrigerende dieren kunnen kijken?! U kunt terecht met online reservering.

LET OP! U kunt alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.diergaardeblijdorp.nl

 

Archeon


Het Archeon is een prachtig park speciaal voor kinderen die gefascineerd zijn door de oudheid. Ze nemen je mee in de geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten worden bewoond door Archeotolken die u meeneemt in het dagelijkse leven van toen.U kunt terecht met online reservering.

LET OP! U kunt alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.archeon.nl

 

Nieuwe Kerk Delft

Kerktoren beklimmen.
De toren van de Nieuwe Kerk biedt een ideaal uitzicht over Delft en omgeving. Vanaf 85 meter hoogte ziet men bij goed weer met gemak tot aan Rotterdam en Den Haag.

De klim omvat 376 traptreden, tot een hoogte van 85 meter en is daarom alleen geschikt voor mensen met een goede lichamelijke conditie. Er is geen lift. De toren zelf is in totaal 108,75 meter hoog. Indien u met een schoolklas de toren wilt beklimmen, dan moet er per 5 á 6 leerlingen 1 begeleider aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Nieuwe Kerk of mailen naar info@oudekerk-delft.nl.

 

Science Centre Delft


Science, Design & Engineering. Dat zijn de drie hoofdthema's van het Science Centre Delft. Een unieke verzamelplaats van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Als bezoeker krijg je de kans om de onderzoeksopstellingen van de TU Delft onderzoekers en studenten zelf te beleven.

Durf je onder te dompelen in de wereld van Wetenschap en Techniek. Ontdek zo dat techniek helemaal niet moeilijk is. Het is slechts een kwestie van durven en doen!

Meer informatie: https://www.tudelft.nl/sciencecentre

 

Buytendelft


Deze unieke locatie is een bijzondere beleef plek voor jong en oud waar doorlopende activiteiten georganiseerd worden op het snijvlak van educatie, vermaak en belevenissen. Rondom natuur, dieren en water. 

Meer informatie:https://buytendelft.nl

 

Ontdek de natuur

Wandelen

Vakantiepark Delftse Hout ligt direct gelegen aan het Delftse Hout. Hier kunt u een mooie en lange wandeling maken. Ook kunt u te voet naar het centrum van Delft en door het historische stadje rondstruinen.

 

Fietsen

Vakantiepark Delftse Hout ligt goed gelegen tussen knooppunten. U kunt hele mooie fietsroutes fietsen in het park van Delftse Hout, door delft, door het platteland richting Schiedam en Rotterdam en door het Westland. Vraag voor meer informatie over de fietsroutes bij de receptie.

 

Skeeleren

U kunt natuurlijk ook gaan skeeleren in de omgeving. Zo kunt u een aantal knooppunten van de fietsroutes volgen of door het Delftse Hout de natuur bewonderen.

 

Vissen

In Delftse Hout kunt u ook gaan vissen. Hier heeft u echter wel een vispas voor nodig. Bij de receptie kunt u een dagvergunning voor €10,- kopen. Bent u al in het bezit van een vispas, dan kunt u met behulp van deze website kunt u vinden waar u mag vissen: https://www.visplanner.nl