reservering

Wat is er te doen na 19 mei

Ontdek Delft

Kom langs in de gezellige binnenstad van Delft. Delft is een middeleeuwse stad die zijn stadrechten kreeg in 1246. Delft staat bekend om enorm veel dingen. Voornamelijk door haar Delfts Blauwe aardewerk, de moord van prins Willem van Oranje door Balthasar Gerards in 1584, de schilder Johannes Vermeer, de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk, de Technische Universiteit Delft, en nog veel meer.
Op 15 minuten loopafstand van de binnenstad, bevindt u zich in de prachtige natuuromgeving van Delftse Hout, waar u mooi kunt wandelen of een fietstocht kunt maken.
Delft ligt goed gelegen tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam en met mooi weer kunt u ook een strandwandeling maken bij Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland.

Er is dus genoeg te doen in zowel Delft als de omgeving.

Op deze pagina vindt u leuke dag-uitjes in Delft en omstreken die er te doen zijn vanaf 19 mei 2021.

Rondvaart Delft

Neem een rondvaart door de eeuwenoude grachten van Delft. U vaart langs elke historisch bezienswaardigheid en onder de eeuwenoude boogbruggen. Tijdens de rit natuurlijk allemaal informatie over al deze bezienswaardigheden. 

In verband met het coronavirus is de capaciteit van de boot aangepast van 48 naar 20 personen. Vanaf minimaal 12 personen is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook hebben zij doorzichtige schotten tussen de bankjes in de boot geplaatst. Het is verstandig om vooraf te boeken.

Meer informatie: http://www.rondvaartdelft.nl
 

Markt 

Als u het aan de echte Delvenaren vraagt, is lekker rondstruinen op de markt één van de leukste manieren om boodschappen te doen. Maar waar en wanneer is het markt Delft? We zetten alle dagen en tijden voor u op een rijtje.

Dinsdag
Elke dinsdag vindt u de Delft markt op het parkeerterrein aan de Papsouwselaan. U vindt de markt hier tussen 09.00 en 16.00 uur. Er staan ongeveer tien kramen.

Donderdag
Elke donderdag is het op twee plekken markt in Delft. Tussen 09.00 en 17.00 uur staan er zo’n 160 kramen op de Markt. Op de Brabantse Turfmarkt is het deze dag bloemen en plantenmarkt en staan er 15 kramen.

Zaterdag
Van 09.00 tot 17.00 uur staan er op de Brabantse Turfmarkt en Burgwal 66 marktkramen. Van april tot oktober is er op dezelfde tijden ook een antiekmarkt op de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven.

Uitgaan met familie

Wat is er nu beter dan een dagje gezellig weg met de familie? Wij weten het antwoord ook niet! Hieronder een aantal leuke uitjes om met uw familie te doen.

Duinrell

Pretpark Duinrell, gelegen in Wassenaar, heeft in mei haar deuren weer geopend. U kunt het pretpark weer bezoeken vanaf 22 mei. Wilt u naar het grootste waterpretpark van de Benelux? Dit kan vanaf 9 juni!

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.duinrell.nl

 

Drievliet

In de maand mei is Drievliet weer toegankelijk. Vanaf 22 mei is Drievliet weer dagelijks geopend voor iedereen. Dit pretpark bevindt zich in Den Haag en is leuk voor het hele gezin. De attracties zijn verdeeld in 4 categorieën, namelijk: familie attracties, kinder attracties, shows en thrill attracties. Er is dus veel variatie!

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.drievliet.nl

 

Madurodam

Madurodam is beroemd om de exacte miniatuur replica’s van beroemde Nederlandse gebouwen en constructies. Leer alles over de Nederlandse historie en beleef plezier aan alle doe-dingetjes en attracties. Door de huidige maatregelen zijn de binnen activiteiten gesloten. Beleef veilig in de buitenlucht een heerlijk dagje uit in familiepark Madurodam!

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.madurodam.nl

 

Plaswijckpark

Wilt u uw kinderen een leuke dag bezorgen? Ga dan een dagje gezellig weg met uw kinderen naar Plaswijckpark.        U zult hier meerdere speeltuinen vinden, namelijk de Havenspeeltuin, Apenspeeltuin en de Verkeerstuin.                  Wil je Plaswijckpark bezoeken, dat kan met de vooraf gereserveerde tickets voor de gewenste dag én aankomsttijd.


LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.plaswijckpark.nl 

 

Vogelpark Avifauna

Avifauna is het eerste park opgerichte vogelpark ter wereld. Neem een kijkje bij vogelsoorten van alle werelddelen en bekijk ook spectaculaire vogeldemonstraties. Als u een ticket reserveert kunt u van 9.00 tot 18.00 uur een wandeling maken door het park om de vele vogels te spotten. dwergaapjes, halfapen en rode panda's.


LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.avifauna.nl

 

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is sinds 20 mei ook weer open. Hoe leuk is het dat we weer naar al deze intrigerende dieren kunnen kijken?! U kunt terecht met online reservering als abonnementhouder. De binnenlocaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica etc.) zijn de eerste periode nog gesloten.

LET OP! Gelieve alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.diergaardeblijdorp.nl

 

Archeon

Het Archeon is een prachtig park speciaal voor kinderen die gefascineerd zijn door de oudheid. Ze nemen je mee in de geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten worden bewoond door Archeotolken die u meeneemt in het dagelijkse leven van toen.

Met een museumkaart heeft u gratis toegang tot het Archeon.

Om Archeon te bezoeken heb je een geldig entreebewijs en een aankomst-tijdslot reservering nodig. Reserveer jouw bezoek vooraf, ook als je al een ticket of museumkaart hebt.


LET OP! U kunt alleen pinnen.
Meer informatie: https://www.archeon.nl

 

Buytendelft

Deze gezellige Boerderij is 7 dagen per week geopend van 9.30 tot 16:45 uur. U kunt de stadsboerderij bezoeken en je uitleven in de waterspeeltuin.


Meer informatie: https://buytendelft.nl/

 

Escape Tour Delft

Met de Escape tour Delft treedt u in de voetsporen van heethoofd Balthazar. Aan de hand van een app dwaalt u langs de leukste plekjes van Delft. Op zoek naar de opdrachten, raadsels en aanwijzingen. Vindt u de uitgang binnen 2 uur? De tocht start bij het Prinsenhof.

Meer informatie: https://www.escapetours.nl/stad/delft

 

 

Ontdek de natuur

Wandelen

Vakantiepark Delftse Hout ligt direct gelegen aan het Delftse Hout. Hier kunt u een mooie en lange wandeling maken. Ook kunt u te voet naar het centrum van Delft en door het historische stadje rondstruinen.

 

Fietsen

Vakantiepark Delftse Hout ligt goed gelegen tussen knooppunten. U kunt hele mooie fietsroutes fietsen in het park van Delftse Hout, door delft, door het platteland richting Schiedam en Rotterdam en door het Westland. Vraag voor meer informatie over de fietsroutes bij de receptie.

 

Skeeleren

U kunt natuurlijk ook gaan skeeleren in de omgeving. Zo kunt u een aantal knooppunten van de fietsroutes volgen of door het Delftse Hout de natuur bewonderen.

 

Vissen

In Delftse Hout kunt u ook gaan vissen. Hier heeft u echter wel een vispas voor nodig. Bij de receptie kunt u een dagvergunning voor €10,- kopen. Bent u al in het bezit van een vispas, dan kunt u met behulp van deze website kunt u vinden waar u mag vissen: https://www.visplanner.nl

 

 

Rondvaart Delft

 

Delft markt

 

Duinrell

 

Drievliet

Madorodam

Avifauna