reservering

Recreatiegebied Delftse Hout

Midden in het groen!

In het aangrenzende natuur- en recreatiegebied is een kinderboerderij en een waterspeeltuin waar de kleintjes veel plezier kunnen beleven. Verder is er van alles te ontdekken over de natuur en het milieu in informatiecentrum ‘De Papaver'.

Pal naast de camping ligt een groot recreatiemeer met een strandje waar u in de zomermaanden lekker van de zon kunt genieten. Dit meer is overigens rijk aan vis en bovendien geschikt om te zwemmen en een goede surf- en roeilocatie. (check hier  de actuele kwaliteit van het zwemwater)

Wilt u meer weten van de prachtige groene omgeving van de Delftse Hout?

Ga dan eens langs bij het Duurzaamheidscentrum Delft De Papaver. De Papaver is het Duurzaamheidscentrum van Delft, dé plek om meer te leren over duurzaamheid en natuur. Hier hebben ze toffe activiteiten voor jong en oud waar je op een leuke en ontspannen manier alles kunt leren over dit mooie gebied. 

Wat dacht u van een echte surival skills workshop of een een echte vleermuizen excursie? Ontdek hier alle activiteiten.

Wat dacht u van deze leuke activiteiten bij bij Knus? 

Knus in Delft is een horecebedrijf midden in het recreatiegebied de Delftse Hout, gelegen aan het water, en midden in het groen. Bij Knus kunt u terecht voor een aantal leuke activiteiten vor het hele gezin en uiteraard ook voor een lekker koffie to go.

Roeiboten en waterfietsen

Genieten op het water van 't Delftse Hout kan middels de knusse waterfiets of de knusse roeiboot. Beide zijn vooraf te reserveren of via de bar bij Knus te huur. 

Ubuntu duwkarren

Met deze duwjeeps ervaren kinderen de natuur op een nieuwe manier. Je wandeld een route en komt langs verschillende soorten bomen en plantjes, die bepaalde eigenschappen hebben, waar we als mens niet vaak meer bij stil staan. De duwkarren zijn te huur in combinatie met de Ubuntu natuurtour of los te huren aan de bar van Kus. 

Suppen

Suppen of Stand Up Paddling is een sportieve activiteit die vanaf eind april mogelijk is bij Knus. Zij werken hiervoor samen met de SupSupClub. 

Paardentram naar Delft

Vlak bij in het recreatiegebied de Delftse Hout ligt de Stalhouderij Delftse Hout. De stalhouderij organiseerd toffe rondritten door de stad Delft.

Ontdek de historische Delftse binnenstad door een ritje met de koets mee te rijden. Als zij voor het stadhuis staan, kunt u direct instappen. Toch liever reserveren vraag naar de mogelijkheden bij de stalhouderij. 

 

Meld u aan voor leuke excursies!

Duurzaamheidscentrum De Papaver organiseert een aantal superleuke excursies in de groene omgeving van Delftse Hout. Denk aan een wildplukwandeling, vleermuizenexcursie of een workshop survival skills!

Ga naar de website

Wandelen met uw hond

Honden mogen in het recreatiegebied op veel plaatsen het hele jaar loslopen. Uitzonderingen zijn het Heempark (het hele jaar verboden voor honden), het zandstrand en de ligweide bij de surfvereniging (hondenverbod van 1 april tot 1 oktober) en het Hertenkamp (hondenverbod tussen 15 maart en 15 juli). Buiten de genoemde uitzonderingen mogen honden overal los, mits de hondenpoep wordt opgeruimd. 

De paden die rond de grote plas lopen, zijn geasfalteerd. Dit maakt dit losloopgebied ook goed begaanbaar voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Ben je hier in de zomer en wil je je hond laten zwemmen? Dat kan bij het hondenstrandje tegenover het grote zandstrand.

De meeste van onze accommodaties zijn huisdiervrij. Wij hebben 1 accommodatie waar een huisdier is toegestaan.  Dit is de Veranda Chalet 6 personen nr. 68. Vraag naar de mogelijkheden via info@delftsehout.nl. Wilt u komen kamperen met uw hond, dat kan! Er is 1 hond per kampeerplaats toegestaan.