reservering

Fiets- en wandelroutes

Vakantiepark Delftse Hout is een perfect vertrekpunt voor een mooie wandel- of fietstocht. Natuurlijk kunt u bij de receptie diverse fiets- en wandelroutes krijgen, maar u kunt ook de routes hieronder downloaden. 

Fietsroutes 

Acker- Bieslandfietsroute
Pijnacker-Nootdorp is een groene gemeente met veel natuur- en recreatiegebieden. Absoluut de moeite waard eens doorheen te fietsen. De Acker- en Biesland fietsroute leidt u eenvoudig langs alle groengebieden in en om de gemeente. U volgt gewoon de bordjes...
Download hier de Acker- Bieslandfietsroute

Fietsen door Midden Delfland
Deze fietsroutes van het Hoogheemraadschap van Delfland laten u een mooi gebied zien waar Delfland trots én zuinig op is: sterke dijken, uitgestrekte polders, indrukwekkende molens en gemalen, smalle slootjes, grote plassen, ouderwetse sluizen en meer. Bovendien krijgt u onderweg inzicht in het werk van Delfland.
Download hier de fietsroute door Midden Delfland

Water in Delfland; een fietstocht
Met deze fietstocht maakt u kennis van de vele aspecten van het water in Delfland. 
Download hier de fietsroute water in Delfland

Fietstocht met gids 

'Een leuke en sportieve manier om het centrum van Delft en natuur in de omgeving te ontdekken is per fiets! Bij deze fietstocht neemt een lokale gids (van Green Cow Bike Tours) u mee naar de mooiste plekken in en rondom Delft. Zo gaat deze fietstour door het historische oude centrum maar ook door het groene Midden-Delfland. Extra fijn: als u een eigen fiets meeneemt krijgt u korting op de tour!' Lees meer

 

Wandelroute

Vanaf TOP Dobbeplas loopt u eerst langs het fietspad richting fietsknooppunt 89. Daar ziet u de blauwe paalkop markeringen van de Populierenroute. Deze route loopt langs de Dobbeplas door het Bieslandse Bos. Hier vindt u afwisselend bos en moeras, ruigte, broekbossen en open polder. De Bieslandse Polder is rond 1780 drooggemalen. De molen zonder wieken aan de Noordeindseweg tamt uit die tijd. Prachtig is de Krekenroute. Het krekengebied ligt veel lager dan de omliggende polder omdat hier in het verleden turf is gestoken. Het vele water dat nu n de diepere delen staat, zorgt voor een moerassig karakter. Galloway runderen en IJslandse paarden houden het gebied open. 

Download hier de Populierenroute