Delft

Delft weet ieders hart te stelen. De rijke historie en cultuur, vele winkelmogelijheden, fijne terrasen en mooie fiets- en wandelroutes maken Delft tot een geliefde plek in het binnen- en buitenland! De ligging van Vakantiepark Delftse Hout is uniek. Zo staat u in +/- vijftien minuten in de binnenstad van Delft.

Fietsroute naar het centrum

Tips weekendje weg Delft

Eigenlijk is een weekendje Delft te kort om deze prachtige Zuid-Hollandse stad te ervaren. Vandaar dat wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje hebben gezet. Zo ontdekt u toch de meest speciale plekjes van deze mooie stad!

Historische stadswandeling

Historische stadswandeling

Maak kennis met de rijke geschiedenis

Zoals in iedere historische stad schuilt er in ieder steegje, achter iedere gevel en in iedere straatnaam een eeuwenoud verhaal. Geef u op bij de receptie!

Winkelen

Winkelen

Shoppen in de binnenstad

Ook voor winkelplezier zit u goed in Delft. Tussen het winkelen of de culturele bezoeken door kunt u even uitrusten op een van de vele terrasjes.


Bezoek website

Vermeercentrum

Vermeercentrum

Johannes Vermeer (1632 – 1675)

Hier komt u alles te weten over de beroemde Delftse schilder Johannes Vermeer. Een 17de-eeuwse meester van het licht.

Bezoek website

Secret City Trails

Secret City Trails

De stad is uw speelplaats

Tijdens deze leuke interactieve ontdekkingstocht door Delft komt u op plekken die de meeste inwoners niet eens kennen! Los raadsels op via een web-app in de browser van uw telefoon en volg de zelfgeleide tour. 

Bezoek website

Markt

Markt

Van alle markten thuis

Antiek, etenswaren, bloemen... Het is er allemaal! De vele markten laten de stad Delft nog meer bruisen. Benieuwd wanneer welke markt waar staat?

Bezoek website

Royal Delft

Royal Delft

Delfts Blauw van het begin tot het eind

Authentiek Delfts blauw is afkomstig van de wereldberoemde en oudste aardewerkfabriek uit de 17e eeuw, de Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft uit Delft.


Bezoek website

Arboretum Heempark Delft

Arboretum Heempark Delft

Voor alle natuurliefhebbers

Stap in een groene oase! In het Arboretum-Heempark Delft groeien allerlei bomen en struiken van over de hele wereld. Een geweldige plek voor natuurliefhebbers.


Bezoek website

Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof

Ontdek het magische Delfts Blauw

Museum Prinsenhof Delft heeft een uitgebreide collectie schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen en mooie wisselende tentoonstellingen.


Bezoek website

Botanische Tuin Delft

Botanische Tuin Delft

Van plant tot techniek

In deze mooi Botanische Tuin in Delft komen onderzoek en natuurschoon samen. De grote collectie tropische gewassen is erg mooi om te komen bewonderen! 


Bezoek website