reservering

Weekendje weg in Delft

Cultuur ervaren, winkelen, uitrusten op het terras, fietsen of wandelen. Alles kan. De ligging van vakantiepark Delftse Hout is uniek. Zo bent u in ongeveer vijftien minuten in de binnenstad van Delft. Eigenlijk is een weekendje Delft te kort om deze prachtige Zuid-Hollandse stad te ervaren. Vandaar dat wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje hebben gezet. Zo bespaart u tijd tijdens uw weekendje weg in Delft en ontdekt u toch de meest speciale plekjes van deze mooie stad. Een weekendje Delft begint bij vakantiepark Delftse Hout!

Dagje uit Delft

Het oude centrum beschikt over vele interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zoals: De Nieuwe Kerk; waar o.a. de graftombes van Koningin Wilhelmina, Prins Claus, Prins Bernhard en Koningin Juliana zich bevinden. Het Prinsenhof; waar Willem van Oranje werd vermoord en het Vermeercentrum; waar u meer te weten komt over deze beroemde Delftse schilder.

Delftsblauw

Delft is beroemd om zijn Delftsblauw aardewerk dat nog altijd met de hand gemaakt wordt in aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles'.

Historische stadswandeling

Zoals in iedere historische stad schuilt er in ieder steegje, achter iedere gevel en in iedere straatnaam een eeuwenoud verhaal. Om u de gelegenheid te geven om kennis te maken met de rijke geschiedenis van onze stad kunt u deelnemen aan deze stadswandeling.
U kunt zich hiervoor opgeven bij onze Receptie.

Kunstwandeling Delft

Ontdek de mooie Delftse kunstschatten door een gratis kunstwandeling door de binnenstad van Delft te volgen! Deze bijzondere route loopt kriskras door de historische centrum, waar u bekende en onbekende hotspots passeert.

Secret City Trails in Delft

Tijdens deze leuke interactieve ontdekkingstocht door Delft komt u op plekken die de meeste inwoners niet eens kennen! Los raadsels op via een web-app in de browser van uw telefoon en volg de zelfgeleide tour. Zo ziet u de populaire  bezienswaardigheden eens vanuit een andere hoek! Klik hier voor meer informatie.

We hebben enkele leuke tips uit de omgeving op een rijtje gezet.

Delft

Winkelplezier

Ook voor winkelplezier zit u goed in Delft. Tussen het winkelen of de culturele bezoeken door kunt u even uitrusten op een van de vele terrasjes.

Van alle markten thuis

Elke donderdag is er een grote markt op het marktplein in het centrum van de stad en een bloemenmarkt aan de Brabantse Turfmarkt. 
Iedere zaterdag staat er een groente- en fruitmarkt op de Brabantse Turfmarkt en Burgwal en in de zomermaanden staat de wekelijkse vlooienmarkt langs de grachten.
Op dinsdag vindt u een kleine warenmarkt aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Plattegrond van Delft

Veel plezier tijdens uw weekendje weg in Delft!