reservering

September evenementen maand

geplaatst: 29-08-2017

Ontdek hieronder de leukste evenementen rondom Vakantiepark Delftse Hout!

Wereldhavendagen Rotterdam  1 t/m 3 september 2017

Een belevenis voor iedereen, jong en oud, die van schepen, havens en maritieme avonturen houdt. Met spectaculaire demonstraties op het water, bezichtigingen van indrukwekkende schepen en spannende excursies in de haven. 

Biesland dagen 2 en 3  september 2017

Vakantiepark Delftse Hout ligt tussen de grote steden Rotterdam en Den Haag, middenin de drukke randstad, maar het ligt ook pal naast het Groene Hart. Het prachtige, groene stukje Nederland in dit dichtbevolkte gebied. Vakantiepark Delftse Hout ligt op loopafstand van de culturele binnenstad van Delft, maar wanneer u de andere kant op loopt komt u in een gebied waar unieke vogelsoorten hun nesten bouwen, met uitgestrekte weilanden, biologische veeteelt en boerderijen. 

Ieder jaar openen de boeren hun deuren voor het publiek, vertellen ze uitgebreid over hun werk, hun idealen en de dieren, verkopen ze hun (biologische) kakelverse producten en vieren ze het einde van de zomer met muziek, toneel en gezelligheid.

De Biesland Dagen is absoluut een bezoek waard!

Open monumentendagen 9 en 10 september 2017

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2017 met speciale aandacht voor het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek lees meer 

Functioneringssluiting Maeslantkering 9 september 2017

Grootste deuren ter wereld sluiten de Nieuwe Waterweg af

Ieder jaar in september sluit de Maeslantkering de Nieuwe Waterweg volledig af voor een zogenaamde functioneringssluiting. Deze functioneringssluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen.

Programma rond functioneringssluiting
Het feestelijk programma start rond 13.30 met een muzikale uitvoering vanaf een boot varend vanaf Hoek van Holland naar de Maeslantkering. Om 15.30 start het programma op het centrale podium met o.a. een concert van de fanfare Bereden Wapens met zangeres Jolien Thijs. Verder wordt een buitenexpositie geopend over kleine waterberging. De expo laat mensen zien wat ze zelf kunnen bijdragen om droge voeten te houden. Aansluitend rond 16.50 uur start het sluitproces van de Maeslantkering.
Datum en tijdstip van de functioneringssluiting zijn onder voorbehoud en kunnen vanwege weersomstandigheden nog wijzigen.

Het Keringhuis is die dag voor het publiek geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Er zijn rondleidingen en activiteiten die te maken hebben met droge voeten houden in een gebied dat beneden de zeespiegel ligt. Ook draait een film over de bouw en de opening in 1997 van de Maeslantkering.

Den Haag marathon zondag 24 september 2017

Op zondag 25 september vindt de marathon van Den Haag plaats. Voor bezoekers is een marathon een mooi evenement om van nabij mee te maken: Het parcours te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten nabij het parcours. De volgende afstanden worden er gelopen: Vrede’s Marathon 42 km, Ultramarathon 60 km, Halve Marathon 21 km en de Tourist-run 2 km. 

Nieuws overzicht

Nog een paar accommodaties beschikbaar

 Bekijk hier de leukste aanbiedingen en last minutes en trek eropuit voor een fijn weekend, midweek of week ...