reservering

Leuke stranden rondom Delft

Scheveningen 17 km

Met een brede, lange boulevard, heerlijke stranden en stijlvolle strandpaviljoens is Scheveningen een trekpleister in Nederland. Zonaanbidders kunnen luieren en zwemmen. Natuurliefhebbers kunnen er prachtig wandelen. Sportievelingen kunnen er surfen en beachvolleyballen en ‘foodies’ kunnen er lekker uit eten. Bovendien wappert boven het strand van Scheveningen al jaren de ‘blauwe vlag’ en dat is dé internationale onderscheiding voor stranden die schoon en veilig zijn.

Gemakkelijk met tram 1 naar Scheveningen

Kijkduin 16 km

Kijkduin is de heerlijke rustige badplaats van Den Haag. Het mooiste stukje strand vindt u bij het Zuiderstrand waar u heerlijk (ook met kinderen!) kunt genieten van een dagje strand. Is het wat minder zonnig of heeft u gewoon zin in wat beweging, dan is Kijkduin ook heerlijk om te wandelen en te fietsen. Zo zijn er mooie routes door de Haagse duinen, maar ook langs de gezellige boulevard. En als u daar dan toch bent, kunt u gelijk even een terrasje pakken met uitzicht op de zee.

Wilt u lekker winkelen, dan kan dat ook. Niet alleen is er in Kijkduin een winkelcentrum, ook vindt u volop leuke boetieks vol kleding, schoenen en accessoires in de kleine straatjes.

Voor de kinderen is er de ‘speelboot Atlantis’. Daarnaast vinden ze een bezoekje aan de ‘uitkijktoren’, de voormalige vuurtoren van Kijkduin, ook zeker leuk. Tenslotte is er nog het ‘Hemels Gewelf’; een enorme, ellipsvormige krater van waaruit u de hemel als een gewelf aanschouwt en bovenop een prachtig uitzicht heeft over het strand en de zee.

Parkeren 

Achter het Deltaplein vind u een parkeerplaats en u kunt uw auto ook op loopafstand op de Machiel Vrijenhoeklaan kwijt. Tijdens de drukke zomerdagen kan parkeren een probleem zijn, maar met het openbaar vervoer kunt u gemakkelijk uw auto elders parkeren. Dan zit u alsnog binnen enkele minuten op het strand.

Slag Arendsduin / 's-Gravenzande  20km

Om slag Arendsduin in 's-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig en er bevinden zich geen strandtenten. Breng een picknick mand en een handdoek mee en kom tot rust. Honden zijn hier toegestaan. 

Vanaf Slag Arendsduin begint het fietspad op de duinen en heb je een prachtig uitzicht over zee.

Parkeren
Bij slag Arendsduin kun je niet je auto parkeren. Het is met de fiets wel gemakkelijk bereikbaar. Er is een fietsen parkeerplaats aanwezig.

 

 

Strandopgang Strandweg / Ter Heijde

Slag Strandweg in Ter Heijde kent twee strandtenten op het strand. Bovendien zijn er openbare douches en toiletten aanwezig. Het strand is vrij rustig, men komt hier voornamelijk om te relaxen. 

Parkeren
Je kunt je auto gratis onderaan de duinen parkeren op de aangegeven parkeerplaats. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. 

Strandopgang Karel Doornmanweg / Ter Heijde

Dit strand in Ter Heijde is relatief rustig, maar fijn voor golfsurfers! Op het strand staat de gezellige strandtent Jamm Beach, waar mensen komen voor ontspanning en af en toe voor een strandfeestje. Hier vlak naast huur je een surfboard en een wetsuit, waarmee je zo de zee in kan. 
volg vanaf de parkeerplaats deze muurschildering

Parkeren

Je parkeert gratis in Ter Heijde op de aangegeven parkeerplaats. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, maar met een beetje geluk vind je een mooi plekje en sta je zo op het strand. 

Strand Molenslag / Monster 20 km

Strand Molenslag in Monster is ook één van de populaire stranden in Westland. Men komt hier graag voor strandpaviljoen The Coast beach house, een op palen verhoogde strandtent, waar je een mooi uitzicht hebt. In de zomer vinden veel badgasten hier ook een lekker plekje in het zand. Leuk is dat je vanaf hier naar de Zandmotor kunt lopen.

Parkeren
Het parkeren van een auto is tegen betaling. Let op alleen mogelijk te betalen met munt geld.