Fiets van Oma

Op de duofiets (ook wel bekend als de 'Fiets van Oma') zit u naast elkaar, veel gezelliger en stabieler dan een tandem! De bestuurder kan schakelen (8 versnellingen), trappen, remmen en sturen. De bijrijder kiest zelf of hij of zij meetrapt en in welk tempo. Behalve de handremmen heeft de fiets ook een parkeerrem, zodat u allebei rustig af kunt stappen zonder dat de fiets wegrijdt. Het is alleen mogelijk deze fiets te huren indien de bijrijder niet zelfstandig kan fietsen!

Direct reserveren

Hoe werkt de duofiets?

U zit op kuipstoeltjes die naar voren en achter kunnen worden geschoven, zodat u allebei goed bij de trappers kunt. De stoel van de bijrijder kan worden gedraaid om het opstappen (vanuit bijvoorbeeld een rolstoel) makkelijker te maken. Verder kunt u de armleuningen op- en neerklappen en heeft de stoel een gordel. Achterop zit een mandje en op het frame kunt u eventueel een wandelstok vastklikken.

De fiets is iets meer dan 1 meter breed. Die breedte is even wennen, maar het past gewoon op het fietspad. Zorg ervoor dat u het voorwiel in het midden van het fietspad houdt, dan kunt u veilig op pad!

Trapondersteuning met elektromotor

Deze duofiets heeft trapondersteuning met een elektromotor én 8 versnellingen. Hierdoor kan iedereen er goed mee uit de voeten, ook als u allebei misschien wat minder kracht in de benen heeft. Als u vanuit stilstand wilt wegrijden of over een Delfts bruggetje wilt gaan, kunt u bij de stuurbediening een knop indrukken die tijdelijk wat extra ondersteuning biedt. Dat die bruggetjes goed te doen zijn ziet u het filmpje hieronder dat een enthousiaste duofietser maakte toen er zelfs nog geen trapondersteuning op zat!

Bekijk sfeervideo

Reserveren

Klik hieronder op de gewenste datum en begintijdstip. Standaard wordt vier uur geblokt, maar als u korter of langer wilt fietsen kunt u dat in de volgende stap van de reservering aanpassen. De huurprijs is €10 per dagdeel van vier uur (ongeacht het tijdstip) en €20 borg. Deze betaalt u in onze campingwinkel op de dag van de huur.

Het is alleen mogelijk deze fiets te huren indien de bijrijder niet zelfstandig kan fietsen!

Direct reserveren

 

Als u de duofiets reserveert ontvangt u vooraf informatie over het instellen van de duofiets, zodat u allebei goed zit en bij de trappers kan. Ook vertellen wij u meer over de werking van de elektromotor met accu.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden en privacy