reservering

September

Wereldhavendagen Rotterdam 

3 - 5 september 2022

De Wereldhavendagen Rotterdam zijn een belevenis voor iedereen die van schepen, havens en maritieme avonturen houdt. Met spectaculaire demonstraties op het water, bezichtigingen van indrukwekkende schepen en spannende excursies in de haven is dit ideaal voor een dagje uit! Lees hier meer.

Open monumentendagen

10 en 11 september 2022

Op 11 en 12 september openen veel Delftse Monumenten hun deuren voor het publiek. En daar zijn er nogal wat van in de historische binnenstad! Denk bijvoorbeeld aan het Stadhuis op de Markt. Dus trek uw wandelschoenen aan en geef uw ogen en oren de kost. 

Lees meer

Prinsjesdag

20 september 2022

Op Prinsjesdag spreekt koning Willem-Alexander de troonrede uit, waarin de regering aangeeft wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Ook wordt de miljoenennota, de Rijksbegroting, gepresenteerd. Prinsjesdag gaat gepaard met vele rituelen, zoals de rijtoer met de Gouden Koets, mooie hoeden, het koffertje met de miljoenennota en het zwaaien van de koninklijke familie vanaf het balkon van paleis Noordeinde. Prinsjesdag valt altijd op de derde dinsdag in september.

Functioneringssluiting Maeslantkering

Datum 2022 nog niet bekend

Ieder jaar in september sluit de Maeslantkering de Nieuwe Waterweg volledig af voor een zogenaamde functioneringssluiting, zodat eventuele storingen nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Interessant om eens van dichtbij te zien hoe dit in zijn werk gaat! 

Lees meer

 

Taptoe Delft

9 en 10 september 2022

Sinds 1996 is Taptoe Delft terug als een zeer succesvolle burgertaptoe én behoort inmiddels tot één van de beste taptoes van Nederland. Diverse facetten dragen hieraan bij, zoals de Nationale- en Internationale deelnemers van topniveau, het decor van de historische Delftse Markt, speciale licht- en beeldeffecten, het geluid en iedere editie een show spektakel met een eigen thema. Lees hier meer.

Stadswandeling Delft

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! U kunt reserveren via de website van Happy Day Tours.

Lees meer

Markten

Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Zomer Antiek-.curiosa- en boekenmarkt: begin voorjaar (april) tot eind najaar (september) is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt. 

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Kaasmarkt Alkmaar 

Data nog onbekend voor 2022

Elke vrijdag van 10.00-13.00 uur. Traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt kan men demonstraties van oude ambachten bekijken. 

Lees meer