reservering

Oktober-December

Oktober

Het 3 oktoberfeest 2019

(ook wel Leidens ontzet) is een feest in Leiden dat sinds 1886 jaarlijks op 3 oktober wordt gehouden. Op 3 oktober wordt dan de verjaardag van het Beleg van Leiden in 1573-74 gevierd en natuurlijk vooral de daarop volgende bevrijding van de Spanjaarden. lees meer

Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer 11 oktober 2019 - 16 februari 2020

Vanaf 11 oktober 2019 is in het museum de Prinsenhof de eerste overzichtstentoonstelling van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 - na 1684) in Nederland te zien. Met deze eerste overzichtstentoonstelling op eigen bodem krijgt Pieter de Hooch eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft. Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de 17de eeuw. In de tentoonstelling van staan de schilderijen die De Hooch in Delft heeft gemaakt (ca. 1652-1660) centraal: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.

Topstukken uit internationale collecties, nooit eerder in Nederland

Circa 30 topstukken van Pieter de Hooch komen uit vooraanstaande Europese en Amerikaanse musea naar Delft. Daaronder bevinden zich vele beroemde schilderijen die niet eerder (of zeer lang geleden) in Nederland te zien zijn geweest zoals ‘Zittende vrouw met dienstmeid op een binnenplaats’ uit De Hermitage (Sint-Petersburg) en ‘Binnenplaats van een huis in Delft’ uit de National Gallery (Londen). Daarnaast komen er bruiklenen uit musea als Museo Thyssen-Bornemisza (Madrid), het Kunsthaus Zürich en de National Gallery of Art (Washington). Een uitzonderlijk bruikleen is het meesterwerk ‘Kaartspelers’ uit de Britse Royal Collection. Daarnaast bevat de expositie bruiklenen van het Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, het Amsterdam Museum en natuurlijk van het Rijksmuseum, dat één van de grootste verzamelingen De Hoochs in de wereld bezit.

Cirque du soleil Totum okt 11 2019 - nov 10 2019 Malieveld Den Haag

Een betoverende reis door de evolutie van de mens. 

Op een eiland dat doet denken aan een reuzenschildpad, volgt TOTEM het fascinerende spoor van de mensheid vanaf zijn oorspronkelijke amfibische gedaante tot aan zijn ultieme wens om te kunnen vliegen. Onderweg verkent de show ook onze dromen, onze oneindige mogelijkheden en de verbondenheid met de andere soorten op onze planeet. voor tickets gaat u naar de website van Cirque du soleil.

 

 

 

November

Open Delfts Blauwe dagen op 12 en 13 november 2018

Royal Delft opent traditiegetrouw haar deuren  Tijdens het gehele weekend worden er inloop workshops aangeboden tegen scherpe prijzen en is de entree gratis. Ontdek alles over het servies dat gemaakt is voor het Koningshuis tijdens de rondleiding 'Blauw met een gouden randje'! 

Zaterdag 9:00 - 17:00 - workshops 10:00 - 15:30

Zondag 10:00 - 17:00 - workshops 10:00 - 15:30

lees meer 

 

Sinterklaas intocht Delft 24 November 2018

Zaterdagmiddag 24 november 2018 zullen Sinterklaas en zijn Pieten weer met de boot aankomen in Delft. lees meer 

December

Lichtjesavond 10 december 2019

Kom genieten van alle lichtjes in Delft. Elk jaar trekt Lichtjesavond zo'n 50.000 bezoekers. De opening zal plaatsvinden aan de hand van het aansteken van de kerstboom op de Markt. Zangkoren, bigbands, sprookjes, toneel, kerstmarkt en warm winters eten maken deze avond compleet. lees meer