reservering

Mei

Bevrijdingsfestival 

5 mei 2021 - vindt online plaats

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland wordt op 5 mei gevierd. Elk jaar worden er een aantal BNers benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De Ambassadeurs bezoeken op 5 mei alle Bevrijdingsfestivals in Nederland met een helikopter van defensie. Tijdens hun optredens onderstrepen zij het belang van het jaarthema. De dag begint vanaf 11.00 uur ’s ochtends met een uitgebreid kinderprogramma. Vervolgens start om 13.00 uur het middagprogramma met muziek, debat, stand-up comedy, theater en workshops. Op het Erasmuspodium zullen dit jaar ook diverse grote acts optreden.

Nationale Molendag

8 en 9 mei 2021

Iedere tweede zaterdag (en zondag) in mei is het 'Nationale Molen- en Gemalendag'. Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek.

Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. Niet voor niets is het beeld van de molen iconisch voor Nederland. En al hebben molens hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen.

Invictus Games Den Haag 

Afgelast - Uitgesteld naar voorjaar 2022

In het voorjaar van 2022 vinden de Invictus Games plaats in Den Haag. De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewond geraakte militairen. Het doel van de Invictus Games is middels de kracht van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. lees meer

Eurovisie Songfestival Rotterdam 2021

18 t/m 22 mei 2021

Duncan Laurence zorgde er met zijn 'Arcade’ voor dat het Songfestival in Nederland georganiseerd zal worden. In mei 2021 is het zo ver en huisvest Rotterdam Ahoy de 65e editie van het Eurovisie Songfestival. We kijken uit naar spectaculaire dagen vol entertainment vanuit heel Europa. Lees meer

North Sea Regatta 

21 mei - 24 mei 2021

De North Sea Regatta van 21 mei tot 24 mei 2021 start met de traditionele Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. De inshore races voor de kust van Scheveningen vinden daarna plaats. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers wordt de North Sea Regatta in 2021 wederom een bijzonder zeilfeest. lees meer

Delft Fringe festival gaat digitaal

27 mei - 6 juni 2021

Op 22 locaties spelen 56 podiumkunstenaars ruim 475 voorstellingen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen! lees meer

Keukenhof 

Geopend van 24 maart tm 15 mei 2022.

Het thema van Keukenhof 2022: Flower Classics

Bloemen zijn belangrijk voor mensen: ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Bloemen worden als klassieke symbolen gebruikt in kunst, architectuur en design. De roos voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente! In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen: met de tulp als stralend middelpunt!

Keukenhof? Dat is dé plek waar de lente tot bloei komt. Het park is uniek, wereldberoemd, en al zestig jaar één van de meest populaire bestemmingen in Nederland. Keukenhof niet gedaan? Dat is Nederland niet gezien. Want nergens vindt u zoveel kleur en geur als hier, waar meer dan 7 miljoen bloemen een prachtig decor vormen voor de mooiste foto’s. Kom naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel, de prachtige kunstobjecten, de verrassende inspiratietuinen en de vele bloemenshows. 

Stadswandeling Delft

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! U kunt reserveren via de website van Happy Day Tours. 

Markten

Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Zomer Antiek-.curiosa- en boekenmarkt: begin voorjaar (april) tot eind najaar (september) is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt. Gaat waarschijnlijk niet door in 2021. 

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Kaasmarkt Gouda

1 juli - 26 augustus, elke donderdag van 10.00-12.30. Traditionele kaasmarkt op de markt in Gouda. Lees meer

Kaasmarkt Alkmaar 

Datum nog onbekend voor 2021

Elke vrijdag van 10.00-13.00 uur. Traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt kan men demonstraties van oude ambachten bekijken. Lees meer