reservering

Mei

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland wordt op 5 mei gevierd. Elk jaar worden er een aantal BNers benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De Ambassadeurs bezoeken op 5 mei alle Bevrijdingsfestivals in Nederland met een helikopter van defensie. Tijdens hun optredens onderstrepen zij het belang van het jaarthema. De dag begint vanaf 11.00 uur ’s ochtends met een uitgebreid kinderprogramma. Vervolgens start om 13.00 uur het middagprogramma met muziek, debat, stand-up comedy, theater en workshops. Op het Erasmuspodium zullen dit jaar ook diverse grote acts optreden.

Nationale Molendag 11 en 12 mei 2019

Iedere tweede zaterdag (en zondag) in mei is het 'Nationale Molen- en Gemalendag'. Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek.

Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. Niet voor niets is het beeld van de molen iconisch voor Nederland. En al hebben molens hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen.

Rotterdam Urban Trail 12 mei 2019

Op zondag 6 mei vindt de derde editie van het populaire evenement de Rotterdam Urban Trail plaats. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelfs dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Dit jaar kunnen sportievelingen opnieuw proeven van een uniek en volledig nieuw parcours. Naast een parcours van 10 km is er voor het eerst ook een van 5 km. De inschrijving is vandaag geopend.
Ook dit jaar wordt weer een bijzondere editie met veel (nieuwe) locaties.  Lees meer

North Sea Regatta 2019

De North Sea Regatta van 28 mei tot 10 juni 2019 start met de traditionele Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. De inshore races voor de kust van Scheveningen vinden daarna plaats. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers wordt de North Sea Regatta in 2018 wederom een bijzonder zeilfeest. lees meer

Keukenhof 2019

Keukenhof? Dat is dé plek waar de lente tot bloei komt. Het park is uniek, wereldberoemd, en al zestig jaar één van de meest populaire bestemmingen in Nederland. Keukenhof niet gedaan? Dat is Nederland niet gezien. Want nergens vindt u zoveel kleur en geur als hier, waar meer dan 7 miljoen bloemen een prachtig decor vormen voor de mooiste foto’s. Kom naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel, de prachtige kunstobjecten, de verrassende inspiratietuinen en de vele bloemenshows. Keukenhof is geopend van 21 maart – 19 mei 2019 tussen 8:00 – 19:30 de kassa’s zijn geopend tot 18:00 uur.

Stadswandeling Delft

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! Voor deze wandeling kunt u zich opgeven bij de receptie.

Markten

Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Zomer Antiek-.curiosa- en boekenmarkt: begin voorjaar (april) tot eind najaar (september) is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt.

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Kaasmarkt Gouda 2019

4 april -29 augustus, elke donderdag van 10.00-12.30. Traditionele kaasmarkt op de markt in Gouda. Lees meer

Kaasmarkt Alkmaar 2019

29 maart - 27 september, elke vrijdag van 10.00-13.00 uur. Traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt kan men demonstraties van oude ambachten bekijken. Lees meer 

Tentoonstelling Glorieus Delft Blue

18 JAN t/m 30 JUN 2019 . Tentoonstelling over de Delftsblauwe glorie en grandeur uit de Gouden Eeuw in relatie tot het hedendaagse. Lees meer

Tentoonstelling MOJO BackstageDelftse meesters in de muziekindustrie

12 april 2019 t/m 1 september 2019:  Museum Prinsenhof Delft viert vanaf 12 april het vijftigjarig bestaan van MOJO met de tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door Peter te Bos laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn. Lees meer