Reserveren

Juli - Augustus

Juli:

North Sea Jazz festival -7-9 juli 2017

Het North Sea Jazz Festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. We zijn in de loop der jaren gegroeid naar vijftien concertzalen, circa dertienhonderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestigduizend en zeventigduizend ligt. Sinds 2006 wordt het festival bovendien in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd: Ahoy Rotterdam.

Delft Ceramica 16 en 17 juli

In het weekend van 16 en 17 juli 2016 zijn in Delft, de stad van keramiek, de Delftse Keramiekdagen met de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica. Dit unieke evenement is dit jaar georganiseerd door de Stichting Delft Quality in samenwerking met Royal Delft, Happy Day Tours, Delft City Shuttle en Rondvaart Delft.

Royal Delft - Keramiek rondleiding, “Meesterlijke vragen aan de meesters” en Vermeer workshop

Royal Delft (de Koninklijke Porceleyne Fles sinds 1653) biedt tijdens deze dagen voor het eerst een bijzonder programma. U ontdekt hier het geheim van het enige echte Delfts Blauw en keramiek waar Delft nationaal en wereldwijd bekend om staat. Er zijn speciale rondleidingen waarbij het accent ligt op de tentoongestelde keramiek in het pand. U kunt uw vragen te stellen aan een van de schilders tijdens de “meesterlijke vragen voor de meester-schilder”.  Het is het laatste weekend dat het schilderij “het straatje van Vermeer” van Johannes Vermeer in het Delftse museum “het Prinsenhof” tentoongesteld wordt.  Bij Royal Delft kunt u een tegel beschilderen in een Vermeer schilderworkshop. Gedurende het hele weekend gelden speciale tarieven, vooraf inschrijven voor de vragen aan de meester-schilder is wenselijk.  Royal Delft is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto en er zijn gratis parkeermogelijkheden. Voor meer informatie www.royaldelft.nl

The Haque Open 17 - 23 Juli 2017

Top tennis op de legendarische Mets tennisbanen.

Zomercarnaval Rotterdam 25-29 juli 2017

Zomercarnaval en Dunya Festival worden verenigd in een nieuw, toonaangevend event van internationaal niveau. Vijf dagen lang staat Rotterdam in het teken van nieuwe en kleurrijke muziek, dans, letteren, theater en carnaval. 

In theaters en podia van het Schouwburgplein en Hofplein tot aan het Churchillplein en Grotekerkplein: Rotterdam Unlimited presenteert zich in iedere uithoek met een kleurrijk en toonaangevend cultuur programma.

Augustus:

Varend Corso op 4,5 en 6 augustus 2017!

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend, uniek en kleurig evenement. In 2017 wordt het corso gehouden op 4, 5 en 6 augustus. Zo’n zestig fraaie, met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen door de kernen van de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag en Delft.

Schollenpop 5 augustus 2017

Het Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand te Scheveningen dat jaarlijks plaats vindt op de eerste zaterdag van augustus.

Internationaal vuurwerk festival Scheveningen! 
11 & 12 en 18 & 19 augustus 2017

Ieder jaar opnieuw trekt het vuurwerk festival op het strand van Scheveningen tienduizenden bezoekers. Tijdens het internationaal vuurwerk festival Scheveningen proberen verschillende landen elkaar af te troeven met de mooiste en spectaculairste vuurwerkshows.

Jazzfestival Delft 25, 26 en 27 augustus! 2017

Het Jazz Festival Delft draait natuurlijk om de muziek, maar de sfeer is ook zeer bepalend voor de ervaring van het festival. Op meer dan 20 binnen- en buitenpodia wordt tijdens het derde weekend van augustus muziek ten gehore gebracht. Er wordt gekeken, geluisterd, gedanst, gedronken, gegeten en genoten.

Stadswandeling Delft:

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! Voor deze wandeling kunt u zich opgeven bij de receptie.

Delft

Markten: Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Antiek-, curiosa- en boekenmarkt: Van 14 april tot en met september is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van deHippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt.

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.