reservering

Augustus

Delft Chamber Music Festival 

22 juli tot 7 augustus 2022

In de historische binnenstad van Delft vindt komende zomer de 25e editie van het Delft Chamber Music Festival plaats. Het thema van deze editie wordt in april bekend gemaakt. 

Artistiek leider Liza Ferschtman zal de internationale topmusici uitnodigen om gedurende tien dagen een prachtig en inspirerend festival neer te zetten. Het kamermuziekfestival vindt in een informele setting plaats op verschillende locaties in het oude centrum van Delft én daarbuiten. Lees hier meer.

Jazz Festival Delft

Datum nog onbekend voor 2022

Het Jazz Festival Delft draait natuurlijk om de muziek, maar de sfeer is ook zeer bepalend voor de ervaring van het festival. Op meer dan 20 binnen- en buitenpodia wordt tijdens het derde weekend van augustus muziek ten gehore gebracht. Er wordt gekeken, geluisterd, gedanst, gedronken, gegeten en genoten. Lees hier meer.

Stadswandeling Delft

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! U kunt reserveren via de website van Happy Day Tours.

Kinderkaravaan Circus - Buytendelft

Deze zomer gaat circus SNOR op pad met de kinderkaravaan. Een actief circusprogramma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Leer o.a. zelf lopen op een touw, rijden op gekke fietsen, goocheltrucs of ga op de foto als artiest. In 2 uur maken we je wegwijs in de wereld van circus SNOR en kan je daarna met een gerust hart je ouders imponeren met je nieuwe skills. De hele zomer rijden we door Nederland en je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Het vindt plaats op 18 en 19 augustus bij Stadsboerderij en Waterspeeltuin Buytendelft (naast Vakantiepark Delftse Hout).

Voor kaartjes en meer info gaat u naar de website van circus SNOR

 

Markten

Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Zomer Antiek-.curiosa- en boekenmarkt: begin voorjaar (april) tot eind najaar (september) is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt.

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Kaasmarkt Gouda 2022

1 juli - 26 augustus, elke donderdag van 10.00-12.30. Traditionele kaasmarkt op de markt in Gouda. Lees meer

Kaasmarkt Alkmaar 

Datum nog onbekend voor 2022

Elke vrijdag van 10.00-13.00 uur. Traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt kan men demonstraties van oude ambachten bekijken. Lees meer