reservering

April

Levende Etalage Dag

3 April 2021 - afgelast

De Delftse Levende Etalage Dag versiert het historische centrum al sinds 2009! De levende Etalage Dag 2021 vindt plaats op zaterdag 3 april. In het prachtige decor van Delft zijn de leukste winkels op deze dag voorzien van Delftsgouden Levendige Etalages! Deze zijn tussen 13:00 en 16:30 in de etalages te bewonderen. lees meer

Kom in de kas 

2021 - afgelast

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groenten-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor het publiek. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kan het publiek komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. Lees meer 

Nationale Museum week 

19 - 25 april 2021 - afgelast

Op 19 t/m 25 april 2021 vindt de Nationaal Museum week plaats. Elk jaar staat het Nationaal Museumweek in het teken van een bepaald thema en in het kader van dit thema vinden er allerlei leuke activiteiten plaats. Lees meer

Koningsdag

27 april 2021

Koningsdag 27 april 2021 is de dag waarop de Koningsdag in Nederland gevierd wordt. 

Keukenhof 

Geopend van 24 maart tm 15 mei 2022.

Het thema van Keukenhof 2022: Flower Classics

Bloemen zijn belangrijk voor mensen: ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Bloemen worden als klassieke symbolen gebruikt in kunst, architectuur en design. De roos voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente! In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen: met de tulp als stralend middelpunt!

Keukenhof? Dat is dé plek waar de lente tot bloei komt. Het park is uniek, wereldberoemd, en al zestig jaar één van de meest populaire bestemmingen in Nederland. Keukenhof niet gedaan? Dat is Nederland niet gezien. Want nergens vindt u zoveel kleur en geur als hier, waar meer dan 7 miljoen bloemen een prachtig decor vormen voor de mooiste foto’s. Kom naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel, de prachtige kunstobjecten, de verrassende inspiratietuinen en de vele bloemenshows.

 

 

Op zaterdag  7 april en zondag 8 april 2018 vindt Kom in de Kas plaats, georganiseerd door de Nederlandse Glastuinbouw. Neem een kijkje in de kas van lokale groenten,- bloemen,- en plantenkwekers. Leerzaam én leuk!

Markten

Tal van markten in de binnenstad, maken winkelen in Delft extra gezellig. Bloemen en planten, kunst en antiek. Delft is van alle markten thuis.

Warenmarkt: Elke donderdag op de Markt (ca. 150 kramen) en elke zaterdag op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal (ca. 50 kramen)

Bloemenmarkt: Elke donderdag op de Brabantse Turfmarkt.

Zomer Antiek-.curiosa- en boekenmarkt: begin voorjaar (april) tot eind najaar (september) is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek-curiosa en boekenmarkt. Gaat waarschijnlijk niet door in 2021. 

Markt op dinsdag: Ook op dinsdag is er markt in Delft. 9:00 -16:00 aan de Papsouwselaan naast winkelcentrum De Hoven.

Kaasmarkt Gouda 

1 juli - 26 augustus, elke donderdag van 10.00-12.30. Traditionele kaasmarkt op de markt in Gouda. Lees meer

Kaasmarkt Alkmaar 2020

Datum nog onbekend voor 2021

Elke vrijdag van 10.00-13.00 uur. Traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt kan men demonstraties van oude ambachten bekijken. Lees meer 

Stadswandeling Delft

Er is dagelijks een stadswandeling door Delft. Wandel met een gids langs de grachten in de binnenstad van Delft en luister naar het eeuwenoude verhaal achter de gebouwen en de bewoners, van Johannes Vermeer tot de laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Laat u betoveren door de charme van Delft! U kunt reserveren via de website van Happy Day Tours.