evenementen voorjaar

Evenementen voorjaar 2024

Delft Blues festival

23 tot en met 25 februari

Elk jaar in de maand februari vindt het grootste indoor blues festival plaats van Nederland. Tijdens dit weekend zijn er in de verschillende cafés in Delft een groot aantal gratis toegankelijke optredens.

Website Delft Blues festival

CPC loop Den Haag

10 maart 2024

Op 10 maart is het tijd voor de NN CPC Loop Den Haag. Iedereen kan deelnemen: jong, oud, getraind, te voet of per rolstoel en het is meer dan alleen een hardloopevenement. Tijdens de NN Halve Marathon zijn er bijvoorbeeld veel historische gebouwen te zien. Cultuur snuiven tijdens het hardlopen kan dan ook het beste tijdens de NN CPC Loop in Den Haag.

Website CPC loop Den Haag

Keukenhof

21 maart tot en met 12 mei

Bloemenpark Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die iedere herfst weer handmatig worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen.

Website Keukenhof

Nationale Museum week

30 maart tot en met 5 april

Tijdens de Museumweek mag u uw Museumkaart uitlenen. Geef uw zus een museumbezoek, laat je bakker of slager cultuur proeven en check eens bij uw buurman of hij een tentoonstelling kan waarderen. Zo kunnen er zo veel mogelijk mensen kennis maken met verschillende musea.

Website Nationale Museum week

Rewire festival

4 april tot 7 april

Rewire Festival is een jaarlijks muziek- en kunstfestival dat plaatsvindt in Den Haag. Het festival richt zich op avant-garde en experimentele muziek, kunst en elektronische media. Het programma omvat vaak concerten, performances, installaties en lezingen op verschillende locaties in Den Haag.

Website Rewire festival

Kom in de kas

6 en 7 april

"Kom in de Kas" is een jaarlijks evenement in het Westland waarbij kassen van tuinbouwbedrijven hun deuren openen voor het publiek. Het doel van het evenement is om mensen een kijkje achter de schermen te geven van de Nederlandse glastuinbouwsector en u bewust te maken van waar uw voedsel vandaan komt.

Website Kom in de Kas

Marathon van Rotterdam

13 en 14 april

De Marathon van Rotterdam is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement dat plaatsvindt in Rotterdam. Het is een van de grootste en populairste marathons in Nederland en trekt deelnemers van over de hele wereld aan.

Website Marathon van Rotterdam

Houttrail

21 april

Kom hardlopen in Delft en omgeving. De routes gaan zo veel mogelijk over onverharde paadjes en zijn goed te doen voor lopers die kennis willen maken met trails én afwisselend en uitdagend genoeg voor ervaren trailers.

Website Houttrail

North Sea Regatta

7 tot en met 20 mei

De North Sea Regatta is een jaarlijks terugkerend zeilevenement dat plaatsvindt in de Noordzee, met als centrale locatie Scheveningen. Het evenement trekt zeilers van over de hele wereld aan en bestaat uit verschillende zeilwedstrijden en activiteiten. De regatta heeft een lange geschiedenis en is een van de grootste zeilevenementen in Europa.

Website North Sea Regatta

Nationale Molendag

11 en 12 mei

De Nationale Molendag is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland waarbij veel wind- en watermolens in het hele land hun deuren openen voor het publiek. Tijdens deze dag kunnen bezoekers molens bezichtigen, meer te weten komen over hun geschiedenis en werking, en vaak zijn er diverse activiteiten georganiseerd.

Website Nationale Molendag

Delft Chamber Music Festival

26 mei

Het Delft Chamber Music Festival is een jaarlijks kamermuziekfestival dat plaatsvindt in Delft. Het festival richt zich op kamermuziekuitvoeringen, waarbij kleine ensembles van muzikanten, vaak bestaande uit strijkers, blazers en pianisten, samenwerken om kamermuziekstukken te spelen.

Wesbite Delft Chamber Music Festival

Delft Fringe festival

28 mei 

Het Delft Fringe Festival is een jaarlijks multidisciplinair kunstfestival met het doel om een platform te bieden aan opkomend talent en kunstenaars in diverse disciplines, waaronder theater, dans, muziek, cabaret, en andere vormen van podiumkunsten. Kenmerkend voor een Fringe Festival is dat het zich vaak richt op alternatieve en experimentele kunstvormen, en het biedt artiesten de kans om hun werk aan een breder publiek te tonen.

Website Delft Fringe festival

Triathlon Delft

2 juni 2024

Zwemmen, fietsen en hardlopen in en om Delftse Hout. Een leuke uitdaging voor wie sportief bezig wil zijn. Doet u mee of komt u liever kijken?

Website Triathlon Delft

Festival Classique

13 tot en met 16 juni

Festival Classique Delft is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in Delft. Het festival heeft als doel om klassieke muziek op een toegankelijke en vernieuwende manier te presenteren aan een breed publiek. Tijdens het Festival Classique worden diverse vormen van klassieke muziek gecombineerd met andere kunstvormen en wordt gestreefd naar een unieke beleving.

Website Festival Classique

Varend Corso 

21 tot en met 23 juni

Het Varend Corso Westland is een kleurrijk en feestelijk evenement. Het is een unieke bloemen- en plantenparade die plaatsvindt op het water. Tijdens het Varend Corso worden versierde boten en vaartuigen gevuld met bloemen, planten en groenten door de waterwegen van de regio Westland gevaren. De boten varen ook door Delft.

Website Varend Corso

Vlaggetjesdag Scheveningen

22 juni 

In Scheveningen vindt elk jaar vlaggetjesdag plaats. De term "Vlaggetjesdag" verwijst naar de dag waarop vissersschepen versierd zijn met vlaggen en andere feestelijke versieringen om de start van het haringseizoen te markeren. Op deze dag wordt de komst van de nieuwe haring gevierd, een traditie die teruggaat tot de tijd dat de haringvangst een belangrijke economische activiteit was in Nederland. Het hoogtepunt van het evenement is vaak de doop van het eerste vaatje nieuwe haring, een symbolische gebeurtenis waarbij het eerste vaatje aan land wordt gebracht en geveild.

Website Vlaggetjesdag Scheveningen

Delft Ceramica

24 tot en met 30 juni

De "Delftse Keramiek Dagen" is een jaarlijks evenement in Delft dat gericht is op keramiek en keramiekkunst. Tijdens deze dagen komen keramisten, kunstenaars en liefhebbers van keramiek samen om het vakmanschap en de diversiteit van keramiek te vieren. Tijdens het evenement kunt u verschillende keramiekobjecten bewonderen, zoals sculpturen, vazen, borden en andere kunstwerken die zijn gemaakt met behulp van diverse keramische technieken.

Website Delft Ceramica

North Sea Round Town

27 juni tot en met 14 juli

North Sea Round Town (NSRT) is het autonome fringe festival van NN North Sea Jazz dat een divers publiek enthousiasmeert voor jazzmuziek en het jazzklimaat in Rotterdam stimuleert.

Website North Sea Round Town

Veteranendag Den Haag

29 juni

Veteranendag in Den Haag is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt om erkenning en waardering te tonen voor de bijdragen van militaire veteranen aan vredesmissies en internationale operaties. De dag staat in het teken van het eren van alle Nederlandse veteranen, ongeacht hun leeftijd, rang, of de periode waarin ze hebben gediend.

Website Veteranendag Den Haag