reservering

De Fiets van Oma

Hoe fietst een duofiets?

Op de duofiets zit je naast elkaar, veel gezelliger en stabieler dan een tandem! De bestuurder kan schakelen (8 versnellingen), trapt, remt en stuurt. De bijrijder kiest zelf of hij of zij meetrapt, en in welk tempo. Behalve de handremmen heeft de fiets ook een parkeerrem zodat je allebei rustig af kunt stappen zonder dat de fiets weg rijdt.

Jullie zitten op kuipstoeltjes die naar voor en achter kunnen worden geschoven zodat jullie allebei goed bij de trappers kunnen. De stoel van de bijrijder kan worden gedraaid om makkelijker op te stappen, bijvoorbeeld vanuit een rolstoel, en je kunt de armleuningen op- en neerklappen. Deze stoel heeft ook een gordel.

Achterop zit een mandje en op het frame kun je een wandelstok vastklikken.

De fiets is iets meer dan 1 meter breed. Die breedte is even wennen, maar het past gewoon op het fietspad. Zorg ervoor dat je het voorwiel in het midden van het fietspad houdt, dan kan je niks gebeuren.

Deze duofiets heeft trapondersteuning met een elektromotor, en daarnaast 8 versnellingen. Hiermee kun je goed uit de voeten, ook als jullie allebei misschien wat minder kracht in de benen hebben. Om vanuit stilstand weg te rijden of een Delfts bruggetje over te gaan zit er op de stuurbediening een knop die even wat extra ondersteuning geeft. Dat die bruggetjes goed te doen zijn zie je in dit filmpje dat een enthousiaste duofietser maakte toen er zelfs nog geen trapondersteuning op zat.

Als je de duofiets reserveert ontvang je vooraf informatie over het instellen van de duofiets zodat jullie allebei goed zitten en bij de trappers kunnen, en over de werking de elektromotor met accu.

Voorwaarden en privacy

Veelgestelde vragen

Contact

 

Reserveren

Klik hieronder op de gewenste datum en begintijdstip. Standaard wordt vier uur geblokt, maar als u korter of langer wilt fietsen kunt u dat in de volgende stap van de reservering aanpassen.
De huurprijs is €5 per dagdeel van vier uur (ongeacht het tijdstip) en €20 borg. Deze betaalt u in onze camping winkel op de dag van de huur.

Ook bij het gebruik van de duofiets gelden de algemene regels tegen het coronavirus, zoals thuisblijven indien u gerelateerde klachten heeft. Dat geldt zeker als een van de duofietsers tot een risicogroep behoort. De regels vindt u hier.

De contactpunten van de duofiets (zoals handvatten en remmen) worden na elk gebruik schoongemaakt.

Reserveren