reservering

De 10 leukste steden/dorpen in een straal van 35 km

1. Den Haag 10 Km

Sommige plekken sluit u voor altijd in uw hart. Den Haag is er zo één: het beste van twee werelden. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters. Van winkels en paleizen. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars en Hagenezen.

2. Rotterdam 17 Km

Rotterdam heeft voor iedereen wel wat te bieden, maar is vooral leuk voor wie interesse heeft in moderne architectuur, havens en kunst in alle mogelijke vormen. De onvervalste Rotterdamse humor van de lokale mensen krijgt u er gratis bij. Rotterdam is een echte multiculturele stad. Hier woont een groot aantal nationaliteiten samen, wat u niet alleen in de bonte mix van huidskleuren op straat ziet maar ook in het aanbod van winkels en eetgelegenheden. Rotterdam heeft dan ook een bovengemiddeld aantal goede restaurants en eettentjes waar u van allerlei exotische keukens kunt genieten.

3. Schiedam 14 km

Schiedam staat niet alleen bekend om het feit dat ze de Jeneverstad van Nederland zijn, met een echt jenever museum, maar ook omdat de historische binnenstad van Schiedam mooie grachten en grote windmolens heeft die de sfeer van de mooie stad Schiedam perfect weer geven. Verder laten de gastvrije bewoners van Schiedam ook beleven hoe de stad is, welke cultuur zij hebben en hoe het leven van de Schiedammers eruit ziet. Geniet tenslotte ook van de gezellige terrasjes en het lekkere lokale eten.

4. Gouda 34 km

Gouda, de historische stad in de provincie Zuid-Holland, staat wereldwijd bekend om de Goudse kaas, de kaarsen en de stroopwafels.

Naast de beroemde Goudse kaas is er nog veel meer te genieten in Gouda. Want Gouda heeft een van de mooiste historische binnensteden van Nederland. Zo kunt u schitterende monumentale gebouwen bekijken en wandelen langs eeuwenoude grachten met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes.

5. Leiden 24 km

Ontdek universiteitsstad Leiden, de geboortestand van Rembrandt en dichtbij het strand. Leiden is bekend om zijn universiteit, historische binnenstad met grachten en prachtige monumentale gebouwen en zijn vele musea. Maak een rondvaart, een hofjeswandeling of bezoek een van de vele leuke restaurantjes. Ook de Hortus Botanicus is altijd een bezoek waard.

6.’t Woudt 7 km

Het kleine kerkdorpje bevindt zich tussen Den Hoorn en Lier. ’t Woudt, wordt vaak omschreven wordt als schilderachtig dorpje tussen de weilanden. Het dorp bestaat uit een laatgotisch kerkje, een paar boerderijen, enkele huizen, een herberg/café, een pastorie en een kosterswoning. In 2006 woonden er 36 mensen. Het gehele dorp is een beschermd dorpsgezicht. Tijdens een mooie fietstocht is het de moeite waard om ’t Woudt te bezoeken

 

7. Brielle 27 km

Brielle is een historische vestingstad met een van de best bewaarde vestingwerken van Nederland. De stad heeft meer dan 400 monumenten en is bekend uit de geschiedenisboeken omdat "op 1 april (1572) Alva zijn bri(e)l verloor". Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere St. Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve Museum van de Tachtigjarige Oorlog in het oude stadhuis. Elke plek, elke gevel en elke steen heeft zijn eigen verhaal. Het is niet voor niets dat de enthousiaste Brielse reisleidersgroep regelmatig stadswandelingen organiseert.

8. Vlaardingen 18 km

Vlaardingen is beroemd om de jaarlijkse uitreiking van de Geuzenpenning, de Vlaardingencultuur en was ooit dé haringstad van Nederland. Het Vlaardingen van nu is een dorpsstad, een stad met een unieke geschiedenis, een gezellig centrum, veel groen en een gevarieerd aanbod van activiteiten en evenementen.

9. Zoetermeer 13 km

Rijd de prachtige fietsroute "Rondje Wijk en Wouden" en ontdek het Groene Hart van Holland bij Zoetermeer.

10. Naaldwijk 17 km

Dorp in het Westland met veel mooie bezienswaardigheden zoals de Japanse watertuinen, de pluktuin en de veiling.

Bonus: Als je het niet erg vindt om wat verder te rijden, is Dordrecht een goede tip. Ook bereikbaar met de watertaxi via Rotterdam.

Dordrecht 41 km

Bezoek de oudste stad van Nederland en geniet van talloze monumenten en musea, oude pakhuizen en de drukke winkelstraten die je herinneren aan het bloeiende verleden van deze stad op het water.

Kinderdijk 42 km

Het dorp Kinderdijk ligt in Zuid-Holland en staat wereldwijd bekend om zijn Kinderdijkse windmolens. Deze 19 windmolens staan ​​sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vormen een belangrijke toeristische trekpleister in Nederland.