reservering

Stef blikt terug op een bijzonder animatieseizoen

In maart 2020 begon ik te werken op Vakantiepark Delftse Hout. Het was mijn eerste jaar op Vakantiepark Delftse Hout. En ook het begin van de Corona-periode. Wat ik wist, is dat dit een heel bijzonder en apart seizoen zou gaan worden. Maar hoe dit seizoen werd ingevuld, ik had geen idee.

Alle werkzaamheden rondom het animatieprogramma lagen stil...

De animatie voorbereidingen lagen allemaal stil, want er viel nog niets voor te bereiden. Mijn werkzaamheden waren divers, ik ging helpen in de Technische dienst, Schoonmaak en op de receptie.

Het paasweekend ging helaas niet door. En samen met iedereen hebben we besloten tot 01 juni 2020 geen animatie te gaan aanbieden. In april had ik het gehele animatieprogramma voor het grootste deel al af, maar helaas moesten we veel dingen schrappen, omdat het volgens de RIVM-maatregelen niet mogelijk was. De stagiaires die dit jaar zouden komen stonden te springen om te beginnen, maar er was nog geen groen licht om echt te gaan beginnen.

Groen licht!

Midden mei kregen wij eindelijk een groen licht en mocht de eerste stagiaire komen om te beginnen. Samen met Owen begonnen wij met het opruimen van de KidsClub. Op 15 juni 2020 kwamen ook de andere stagiaires, Marlies, Shannen en Yara. Het bijzondere seizoen kon toen echt van start gaan!

De eerste paar dagen stond in het teken elkaar leren en kennen en van trainen van het team, hoe gaan we om met de RIVM-maatregelen en wat zal er dit seizoen anders gaan en wat gaan we dit seizoen doen.

Animatieteam Vakantiepark Delftse Hout

Yes, we kunnen echt beginnen 

Op 4 juli begon het animatieseizoen dan echt voor ons! We zaten allemaal klaar voor de ‘Welkom middag’. Het was voor ons heel erg gek, want kinderen mochten ons geen handen schudden en Zipp de Bij mocht geen knuffels ontvangen. Maar door de gasten werd het super goed ontvangen. Tuurlijk hadden we sommige gasten die moeite hadden met de 1,5 meter, het geen handen schudden en handen desinfecteren. Toch hebben wij met het team een bijzonder en mooi seizoen kunnen maken.

Een greep uit de activiteiten

We hebben fantastische activiteiten mogen neerzetten; zoals een escape-room, museumrooftocht, buikschuifbaan, zwemmen met animatie, kampvuur en zo kan ik nog wel even doorgaan...

Om 19:00 uur stonden er tientallen kinderen met smart te wachten, want elke zondag, maandag, dinsdag en woensdag hadden wij een supertof 'meeleef-theater'. Voorafgaand het theater was er een pretparade, met een golfkar, muziek, Zipp de Bij en een van de karakters, gingen wij alle kinderen ophalen voor het meeleeftheater. Bij de KidsClub aangekomen gingen alle kinderen zitten op hun plekje en konden er 5 gezinnen in de aangewezen vakken ook naar binnen om het spannende avontuur te beleven.

We hebben tijdens het 'mee-leeftheater' 5 toffe avonturen beleefd op Vakantiepark Delftse Hout

  • Zo hebben we een dromenstaf gevonden, waarmee we fantastische dromen konden laten uitkomen.
  • Zijn we uitnodigd om op een indianenbal te komen.
  • Heeft Fred Waterpret een klok kapot laten vallen, waardoor alle feestdagen plotseling voorbijkwamen. Zo was het ineens, op een dag dat het 35 graden buiten was, Kerstmis bij ons in de KidsClub.
  • Maar we hebben ook de trouwerij van Puck Druk en Fred Waterpret mogen meemaken.
  • En hebben we als afsluiter van het seizoen het boek van Zipp aangehaald. Zipp vertelde in dat weekend, wat voor grappige avonturen we allemaal hadden beleefd.

Fred en Puck waren twee karakters die dit seizoen extra vaak samen te vinden waren. Naast de theaters op Vakantiepark Delftse Hout hebben Puck en Fred de kinderen ook meegenomen naar de spannende, leuke en soms hilarische theatervoorstellingen op Stadsboerderij Buytendelft.

Animatieteam Vakantiepark Delftse Hout

Bedankt allemaal!

Het was een enorm bijzonder seizoen, maar ik ben superblij dat ik samen met mijn team toch een extra belevenis heb kunnen geven aan de vakantie. Iedereen heeft ondanks COVID-19 toch een fantastisch seizoen kunnen beleven op Vakantiepark Delftse Hout!

Nu ga ik mij voor bereiden op de supertoffe activiteiten bij Stadsboerderij Buytendelft en ga ik weer brainstormen over wat ik ga doen in de zomer van 2021!

Hopelijk tot volgend jaar, zodat wij u kunnen verwelkomen in ons nieuw animatiegebouw!

 

Liefs,

Stef